Therapie voor iedereen
Ik wil graag dat ieder inkomen toegang heeft tot hulp. In een steeds duurder wordende maatschappij is dit geen gemakkelijke opgave.
Betaalbare zorg
Ik kies voor drie trappen in mijn tarieven. Ik wil hiermee bereiken dat voor de meeste mensen mijn zorg toegankelijk is. Ik zoek naar een balans tussen zelfzorg en de zorg die ik bied. Dit is mijn uitkomst.
Op basis van vertrouwen.
Tarieven
Persoonlijk consult
- Tarief laag 41,50 euro
- Tarief midden 59,50 euro
- Tarief hoog 67,50 euro
De ontmoeting
Drie sessie van één uur waarin we elkaar leren kennen – 135 euro*.
Passen we bij elkaar? Kan ik je helpen of ben je elders beter af? Belangrijke vragen. Vragen die de uitkomst van de therapie kunnen bepalen. Ik vind het belangrijk om hier ruimte voor te maken.
*Bij een laag tarief geldt de normale prijs voor een sessie.
Afspraak maken
Wat vind je ervan?
Veelgestelde vragen over mijn tarieven
Ik snap dat je misschien vragen hebt over mijn tarieven. Hoe kies ik het juiste tarief? Hieronder geef ik antwoord op enkele vragen. Mocht jouw vraag er niet bij zitten, neem dan gerust contact met me op.
Tarief kiezen
Hoe kies ik mijn tarief?
Ik ga uit van 3 inkomenstarieven. Dit zijn richtlijnen die je kan volgen met het bepalen van je tarief. Een bruto jaarinkomen onder de 25.000 euro komt in aanmerking voor het lage tarief. Een bruto jaarinkomen van boven de 40.000 euro komt in aanmerking voor het hoge tarief. De andere komen in aanmerking voor het midden tarief.
De belangrijkste overweging: Doet het recht aan jou en aan mij?
Op basis van vertrouwen. Wat bedoel je daarmee?
Mijn ideaal is dat zorg toegankelijk is voor iedereen. De een heeft wat meer te besteden dan de ander. Welk tarief bij jou past, bepaal jij zelf. Ik wil je hierin vertrouwen. Jij weet wat je kan missen en wat niet. Welk tarief voelt goed voor jou? En doet het recht aan het vertrouwen wat ik in je stel? Als dit op beide vragen met ‘ja’ beantwoord kan worden, dan zit je goed.
Ik sta in de wachtrij voor een tarief. Wat nu?
Het kan zijn dat er te veel mensen in behandeling zijn in het lage en midden tarief. Deze wachtrij is er vanuit een stuk zelfzorg. Ik wil dat zorg toegankelijk is voor iedereen, maar ik wil zelf (met mijn gezin) ook kunnen leven. De rekeningen moeten ook betaald worden. Dat is voor niemand vreemd. Ik zoek een balans tussen zelfzorg en de zorg die ik bied.
Jouw tarief is nog te hoog voor mij. Wat is er mogelijk?
Dat is vervelend. Ik zou je willen vragen om contact met mij op te nemen. Samen kunnen we mogelijk een oplossing vinden.
Vergoeding
Waarom word ik niet vergoed?
Ik heb bewust gekozen om niet vergoed te worden vanuit de zorgverzekering. Er zijn zoveel regels waar ik aan moet voldoen en die regels gaan niet over de daadwerkelijk zorg, maar over geld. Ik doe daar niet aan mee. Voor mij gaat zorg over mens tot mens contact. Niet over tijdgebonden handelingen en te veel administratie die weinig te maken heeft met het geven van goede zorg.
Hoe gemotiveerd ben jij?
Een tweede belangrijke reden vind ik de motivatie. Ik heb ondervonden in mijn tijd als fysiotherapeut, dat mensen die het uit eigen zak betalen, meer gemotiveerd zijn dan mensen die het vergoed krijgen. Ik vind deze interne motivatie een belangrijke factor in een behandeltraject.